Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - “Investeste in oameni!”

Web Content Display Web Content Display

Axa prioritară 2: "Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii"
Domeniul major de intervenţie 2.3 "Acces și participarea la formare profesională continuă"
Titlul proiectului: SMI SPO – Imbuntatirea sistemului managerial si informational al SPO.
Contract:  POSDRU/164/2.3/S/141701

Web Content Display Web Content Display

Beneficiarul si partenerii acestui proiect sunt urmatorii

Web Content Display Web Content Display

Descrierea proiectului
publicat la 13, OCTOMBRIE 2014

Introducere

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România, în parteneriat cu Asociația Centrul Pentru Formare Profesională și Dezvoltare Regională și SIVECO România S.A., implementează, începând cu data de 2 mai 2014, proiectul  "Pregătește-te pentru un viitor mai bun!", proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Consorţiul proiectului îşi propune să rezolve neconcordanţa dintre calificările şi competenţele persoanelor angajate pe piaţa muncii şi cele solicitate de angajatori, îmbunătăţirea activităţilor de consiliere şi orientare profesională a persoanelor angajate pe piaţa muncii şi creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii.

Obiectivul general al proiectului constă în integrarea pe piaţă a forţei de muncă şi în viaţa activă, la nivelul regiunilor avute în vedere în cadrul proiectului, a persoanelor angajate pe piaţa muncii din domeniul construcţii şi materiale pentru construcţii aflate în perioada de creştere a nivelului de calificare prin implementarea unui plan integrat de măsuri având drept suport facilitarea accesului la informaţie în urma utilizării tehnologiilor informaţiilor moderne.

Obiectivele spcifice vizează:

1. dezvoltarea şi furnizarea programelor de formare profesională prin cursuri de calificare de nivel 2 si 3 pentru 728 persoane pe perioada derulării proiectului.

2. promovarea măsurilor obiective de ocupare prin activităţi de consiliere şi orientare profesională a angajaţilor aparţinând grupului ţintă şi prin activităţi de informare şi publicitate.

3. facilitarea accesului la informaţie în urma utilizării tehnologiilor informaţiei moderne prin dezvoltarea portalului şi digitizarea conţinutului.

 

Grupul ţintă înregistrat va fi alcătuit majoritar din angajaţi necalificaţi, cu un nivel redus de calificări sau calificări nerelevante pentru locul de muncă actual, iar toţi participanţii vor beneficia de servicii de consiliere şi orientare profesională specifică angajaţilor.

In cadrul proiectului sunt promovate şi implementate tehnologii moderne ale informaţiei care vor asigura sustenabilitatea şi vor genera efecte pozitive pe termen lung.

 

Aria de actiune a proiectului

Proiectul va fi implementat la nivelul următoarelor regiuni:

  • BUCURESTI-ILFOV
  • SUD-MUNTENIA – PRAHOVA, ARGES, DAMBOVITA, IALOMITA
  • SUD-EST – BUZĂU, CONSTANŢA, TULCEA
  • SUD-VEST – GORJ
  • NORD-EST - BACĂU,IAŞI ,NEAMŢ, SUCEAVA
  • NORD-VEST- CLUJ, BIHOR , BISTRIŢA-NĂSĂUD

Newsletter Newsletter

Inregistrare Inregistrare

Contact Contact

ASOCIAŢIA PRODUCĂTORILOR DE MATERIALE DE CONSTRUCŢII DIN ROMÂNIA
Nume strada: Strada Ing. Vasile Cristescu, Nr. 3, Sect. 2, Bucureşti
E-mail: office@apmcr.org
Tel: +40-21-3213232
Fax: +40-21-3211236